Workshops

Sfeervolle en leerzame Creatieve cursussen in ôHet Atelierö

In het nieuwe cursus jaar kunt u weer een zoektocht beleven naar uw creatieve mogelijkheden.
Wij wensen u een ontdekkend en creatief seizoen.
- Henny Verburgt

In ons atelier in Voorthuizen geven wij de volgende cursussen:

Cursus tekenen en schilderen
Deze cursus bestaat uit 8 dagdelen en wordt om de week gegeven. Er komen van beide onderdelen verschillende technieken aan bod. Het is mogelijk om te schilderen met olie-, aquarel- en acrylverf. Elk dagdeel beginnen we met het uitwerken van een tekentechniek. Dit kan zijn bijvoorbeeld perspectief, compositie, schaduw. Vervolgens gaan we verder met schilderen, ieder vanuit een eigen idee en onderwerp. Het cursusgeld is inclusief diverse materialen.

De cursus wordt om de week gegeven op maandagavond, woensdagmorgen en woensdagavond.

Beelden maken van speksteen
Gedurende 8 dagdelen gaat u aan het werk met speksteen. Van een ruwe steen maakt u een of twee mooie beelden geheel naar eigen idee. Dit is het resultaat van kijken, zagen, raspen, schuren en polijsten. De werking van de verschillende gereedschappen en technieken wordt u uitgelegd.

Het cursusgeld is inclusief een steen en gebruik van de benodigde gereedschappen.

De cursus wordt om de week gegeven op donderdagavond.

Moza´eken
8 dagdelen gaat u aan het werk met moza´eken. Van tegeltjes gaat u uw ontwerp uitbeelden naar een door u gekozen onderwerp. Aan de hand van uw eigen idee gaat u de steentjes opplakken en hierna voegen.

U krijgt hierdoor een uniek eigen werkstuk!

Het cursusgeld is inclusief alle moza´ek materialen en gebruik van de benodigde gereedschappen. De cursus wordt om de week gegeven op woensdagmorgen, woensdagavond en bij voldoende deelname op donderdagavond.

Beelden maken (PAVERPOL)
Op een frame van draad maakt u met katoen een zeer fraai beeld, dat zowel voor binnen als voor buiten geschikt is. Vanwege een speciaal verhardingsproces kunt u de katoenen lappen zo bewerken, dat u een zeer fraai beeld maakt van ongeveer 40 of 75 cm hoog. Het beeld wordt beschilderd in kleuren die u wenst. De workshop bestaat uit 3 tot 4 dagdelen.

De cursus wordt om de week gegeven op donderdagavond.

Creatieve cursus voor kinderen
Laat kinderen genieten van hun eigen creativiteit!! Deze cursus bestaat uit 8 dagdelen. Tijdens deze cursus komen vele technieken aan bod. De kinderen leren ook o.a. Tekenen, schilderen, moza´ek, boetseren en/of spekteen bewerken. Naast techniek krijgt iedereen de ruimte om eigen creatieve ideeŰn uit te werken. De cursus wordt om de week gegeven op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur. Kinderen vanaf 6 jaar. Het cursusgeld is inclusief gebruik van alle materiaal en gereedschappen.

Voor alle cursussen geld een minimale deelname van 6 personen.

De cursussen worden gegeven in Voorthuizen aan de Appelseweg 10-01
Tijden tenzij anders vermeld bij de cursus
's ochtends : van 09.00u. tot 11.30u
's avonds : van 19.30u. tot 22.00u.

Voor schilderopdrachten, groepsactiviteiten, zoals partnerprogramma┤s voor bedrijven, kinderfeestjes en gelegenheidfeesten, bieden wij ook op locatie een creatief programma op maat. Informeer naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.HennyVerburgt.nl of bel met Henny Verburgt, 0342-440784 of mob.: 06 460 432 48.

Klik hier voor het programma van het najaar 2011 in pdf-formaat.
Wilt u informatie ontvangen via e-mail, neemt u dan even contact op.